9 فایده زیره سبز برای سلامتی

دنیایی از خواص باورنکردنی زیره برای درمان و کاهش وزن
زیره ادویه ای است که از دانه های خشک گیاهی به نام زیره که از خانواده جعفری است تهیه می شود. زیره یکی از پرطرفدارترین ادویه جات است و معمولا در غذاهای آمریکای لاتین، خاورمیانه، شمال آفریقا و هند و بسیاری دیگر استفاده می شود. به دو صورت غلات کامل و آسیاب شده موجود است.

دانه های زیره با دست از یک گیاه یک ساله برداشت می شوند. آنها کوچک و به شکل قایق هستند. رایج ترین نوع زیره زرد مایل به قهوه ای است، اگرچه زیره سیاه، زیره سبز و زیره سفید نیز در مواردی یافت می شوند.

زیره یک ادویه باستانی است که در مصر و خاورمیانه می روید. در کاوش های 4000 سال پیش در سوریه و مصر باستان مشخص شده است که هم به عنوان ادویه و هم به عنوان عنصری برای حفظ مومیایی ها استفاده می شده است. در کتاب مقدس هم در عهد عتیق و هم در عهد جدید ذکر شده است.

از زمان های قدیم، زیره به طور گسترده در هند و همچنین یونانی ها و رومی ها استفاده می شده است. پس از استعمار اروپا توسط اسپانیایی ها و پرتغالی ها، به غذاهای مکزیکی و آمریکای جنوبی گسترش یافت.

زیره سبز هم به صورت غلات کامل و هم به صورت پودر آسیاب شده موجود است که هر دو در دستور العمل ها استفاده می شوند. زیره دارای طعم و عطری گرم و خاکی با مقداری شیرینی و تلخی است.

زیره در بسیاری از غذاها به ویژه غذاهای بومی مدیترانه و جنوب غربی آسیا استفاده می شود. همچنین زیره از دیرباز در طب سنتی استفاده می شده است.

فواید زیره برای سلامتی، خواص زیره، زیره و لاغری

بهبود هضم و کاهش وزن با کمک زیره

فواید زیره برای سلامتی

مطالعات جدید برخی از مزایای سلامتی شناخته شده سنتی زیره سبز، از جمله بهبود هضم و کاهش عفونت های ناشی از غذا را تایید کرده اند.تحقیقات همچنین مزایای جدیدی مانند کاهش وزن و کنترل بهتر قند خون و کلسترول را نشان داده است.

1. زیره هضم غذا را بهبود می بخشد

رایج ترین استفاده سنتی زیره برای سوء هاضمه است. در واقع، تحقیقات مدرن تایید کرده اند که زیره می تواند به بهبود هضم طبیعی کمک کند. به عنوان مثال، می تواند فعالیت آنزیم های گوارشی را افزایش دهد و به طور بالقوه هضم را تسریع کند.

بیشتر بخوانید:  درمان سرفه با استفاده از گیاهان دارویی

همچنین زیره باعث افزایش ترشح صفرا از کبد می شود. صفرا به هضم چربی ها و برخی مواد مغذی در روده کمک می کند.

2. زیره یک منبع غنی از آهن است

دانه های زیره به طور طبیعی سرشار از آهن هستند. یک قاشق چای خوری زیره آسیاب شده حاوی 1.4 میلی گرم آهن یا 17.5 درصد از RDI برای بزرگسالان است. کمبود آهن یکی از شایع ترین کمبودهای تغذیه ای است که 20 درصد از جمعیت جهان و 10 نفر از هر 1000 نفر در کشورهای ثروتمند به آن مبتلا هستند.

به ویژه، کودکان برای رشد مناسب و زنان جوان برای جبران خون از دست رفته در دوران قاعدگی به آهن نیاز دارند. تعداد کمی از غذاها به اندازه زیره آهن دارند. این باعث می شود حتی اگر کم استفاده شود، منبع خوبی از آهن باشد.

3. زیره حاوی ترکیبات گیاهی مفید است

زیره حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی است که با فواید بالقوه سلامتی مرتبط هستند، از جمله ترپن ها، فنل ها، فلاونوئیدها و آلکالوئیدها. برخی از اینها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند، که مواد شیمیایی هستند که آسیب رادیکال های آزاد را در بدن شما کاهش می دهند.

 

رادیکال های آزاد اساسا تک الکترون هستند. الکترون ها دوست دارند جفت شوند و در صورت جدا شدن ناپایدار می شوند.این الکترون‌های منفرد یا «آزاد» الکترون‌های مرتبط دیگر را از سایر مواد شیمیایی بدن شما می‌دزدند. این فرآیند اکسیداسیون نامیده می شود.

 

اکسیداسیون اسیدهای چرب در رگ ها می تواند منجر به گرفتگی عروق و بیماری قلبی شود. اکسیداسیون همچنین منجر به التهاب در دیابت می شود و اکسیداسیون DNA ممکن است به سرطان کمک کند. آنتی اکسیدان ها، مانند آنهایی که در زیره وجود دارند، به تک الکترون یک رادیکال آزاد الکترون می دهند و آن را پایدارتر می کنند.

4. زیره می تواند به دیابت کمک کند

برخی از اجزای زیره به درمان دیابت کمک می کند. یک مطالعه بالینی نشان داده است که مکمل زیره غلیظ علائم اولیه دیابت را در افراد دارای اضافه وزن در مقایسه با دارونما بهبود می بخشد. زیره همچنین حاوی اجزایی است که برخی از اثرات طولانی مدت دیابت را خنثی می کند.

بیشتر بخوانید:  فواید باورنکردنی روغن چوب سدر

 

یکی از راه هایی که دیابت به سلول های بدن آسیب می رساند، محصولات نهایی گلیکوزیشن پیشرفته (AGEs) است. آنها به طور خود به خود در جریان خون رخ می دهند، زمانی که سطح قند خون برای مدت طولانی افزایش می یابد، مانند دیابت. AGE زمانی اتفاق می افتد که قندها به پروتئین ها متصل می شوند و عملکرد طبیعی آنها را مختل می کنند.

 

AGE ها احتمالاً مسئول آسیب به چشم ها، کلیه ها، اعصاب و عروق خونی کوچک در دیابت هستند. زیره حاوی اجزای متعددی است که حداقل در مطالعات لوله آزمایش، AGE را کاهش می دهد.

 

در حالی که این مطالعات اثرات مکمل های زیره غلیظ را آزمایش کردند، استفاده منظم از زیره به عنوان چاشنی ممکن است به کنترل قند خون در دیابت کمک کند. هنوز مشخص نیست که چه چیزی مسئول این اثرات است یا چه مقدار زیره برای تولید فواید لازم است.

فواید زیره برای سلامتی، خواص زیره، زیره و لاغری

با مصرف زیره کلسترول خود را افزایش دهید

5.زیره می تواند کلسترول خون را بهبود بخشد

همچنین در آزمایشات بالینی زیره باعث بهبود کلسترول خون شده است.
در یک مطالعه، مصرف 75 میلی گرم زیره دو بار در روز به مدت هشت هفته، تری گلیسیرید خون ناسالم را کاهش داد. در مطالعه دیگری، سطح کلسترول LDL “بد” اکسید شده در بیمارانی که به مدت یک ماه و نیم از عصاره زیره استفاده کرده بودند، تقریباً 10 درصد کاهش یافت.

6. زیره ممکن است باعث کاهش وزن و کاهش چربی شود

در چندین مطالعه نشان داده شده است که مکمل های زیره غلیظ باعث کاهش وزن می شوند. همه مطالعات این مزیت را نشان نداده اند و ممکن است دوزهای بالاتر برای کاهش وزن مورد نیاز باشد.

7. زیره ممکن است از بیماری های ناشی از غذا جلوگیری کند

یکی از نقش های سنتی زیره در چاشنی ممکن است ایمنی مواد غذایی باشد. به نظر می رسد بسیاری از چاشنی ها، از جمله زیره، دارای خواص ضد میکروبی هستند که ممکن است خطر ابتلا به عفونت های ناشی از غذا را کاهش دهد. ترکیبات مختلف زیره باعث کاهش رشد باکتری های موجود در غذا و انواع خاصی از قارچ های عفونی می شود.

بیشتر بخوانید:  درمان سرفه با استفاده از گیاهان دارویی

 

هنگامی که زیره هضم می شود، ماده ای به نام مگاومایسین آزاد می کند که خاصیت آنتی بیوتیکی دارد. علاوه بر این، یک مطالعه لوله آزمایش نشان داد که زیره باعث کاهش مقاومت دارویی در برخی باکتری ها می شود.

8. زیره می تواند به پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر کمک کند

اعتیاد به مواد مخدر یک نگرانی رو به رشد بین المللی است. مواد افیونی با سلب حس طبیعی میل و پاداش از مغز باعث اعتیاد می شوند. این منجر به ادامه یا افزایش استفاده می شود. مطالعات روی موش ها نشان داده است که اجزای زیره باعث کاهش رفتار اعتیاد آور و علائم ترک می شود. با این حال، برای تعیین اینکه آیا این اثر برای انسان مفید است، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.9. زیره می تواند با التهاب مبارزه کند

مطالعات لوله ای نشان داده اند که عصاره زیره از التهاب جلوگیری می کند. چندین ترکیب زیره وجود دارد که ممکن است اثرات ضد التهابی داشته باشد، اما محققان هنوز نمی‌دانند کدام یک از همه مهم‌تر است. نشان داده شده است که ترکیبات گیاهی موجود در ادویه های مختلف سطح یک نشانگر التهابی کلیدی، NF-kappaB را کاهش می دهند.

در حال حاضر اطلاعات کافی برای دانستن اینکه زیره در رژیم غذایی مفید است یا مکمل های زیره در درمان بیماری های التهابی وجود ندارد.

خواص درمانی زیره، مصرف زیره، عوارض زیره

مزایای سلامتی زیره برای بدن

خط پایان

زیره دارای مزایای سلامتی مبتنی بر شواهد بسیاری است. برخی از آنها از زمان های قدیم شناخته شده اند، در حالی که برخی دیگر اخیراً کشف شده اند.

استفاده از زیره به عنوان ادویه باعث افزایش مصرف آنتی اکسیدان، بهبود هضم، تامین آهن، بهبود کنترل قند خون و کاهش بیماری های ناشی از غذا می شود.