طرز تهیه ی دونات شکلاتی

[ad_1]

 %name طرز تهیه ی دونات شکلاتی

طرز تهیه دونات شکلاتی

شیرینی دونات یکی از شیرینی های خوشمزه و گردی است که در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارد و جزء شیرینی های محبوب به شمار می آید و در میان وعده ها آن را میل می کنند.

شیرینی دونات یکی از شیرینی های خوشمزه و گردی است که در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارد و جزء شیرینی های محبوب به شمار می آید و در میان وعده ها آن را میل می کنند. این شیرینی خوشمزه از سرخ کردن خمیری خاص در روغن به وجود می آید و انواع مختلفی از آن در سراسر دنیا وجود دارد.

پیراشکی از شیرینی های مشابه دونات می باشد که از گذشته در ایران پخته می شده و محبوبیت زیادی داشته است. دستورهای متفاوتی برای پخت پیراشکی و دونات وجود دارد در ادامه یک روش را برای شما آورده ایم. برای طرز تهیه پیراشکی شکلاتی خانگی مانند دستور زیر عمل کنید.

برای رژیمی بودن دونات و پیراشکی می توانید آن ها را داخل فر بپزید.

مواد لازم برای تهیه دونات شکلاتی:

 شیر یا آب ولرم 1 لیوان
 شکر 4 قاشق غذاخوری
 مایه خمیر فوری 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد
 نمک نوک قاشق چایخوری
 کره ی نرم شده 70 گرم
 آرد 4 لیوان
بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مرنگ ( شیرینی پفکی )

دستور پخت دونات شکلاتی :

برای طرز تهیه دونات شکلاتی، ابتدا 1 لیوان شیر را ولرم کنید تا حدی که انگشت را نسوزاند و بعد به آن 1 قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و هم بزنید.

بعد 1 قاشق غذاخوری پودر مایه خمیر فوری را روی آن بپاشید و سپس در ظرف را ببندید و 10 دقیقه در جای گرم قرار بدهید تا خمیر مایه عمل بیاید. (پف می کند و روی آن کف می شود در غیر این صورت، مایه خمیر فاسد بوده و عمل نکرده است)

داخل ظرف دیگری تخم مرغ ها و نمک و کره نرم شده و 3 قاشق غذاخوری شکر (می شود 5 قاشق هم ریخت) را کمی با همزن دستی بزنید سپس مایه خمیر را اضافه کنید و حدود 3/5 الی 4 لیوان آرد الک شده اضافه کنید. تا حدی آرد بزنید که خمیر نرمی بدست بیاید.

مواد را با دست مخلوط کنید و ورز بدهید تا حدی که خمیر به دست نچسبد آرد اضافه کنید مراقب باشید آرد زیادی نریزید که خمیر سفت می شود. حدود 10 دقیقه خمیر را ورز بدهید و آن را بلند کنید و داخل ظرف بکوبید. سپس در ظرف را سلفون بکشید و با حوله ای بپوشانید. بعد در محل گرمی حدود 1 ساعت قرار بدهید تا حجم آن 2 برابر شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه نان روغنی خوشمزه و سنتی

در این مرحله اگر داخل خمیر انگشت بزنید جای انگشتتان پر نمی شود. بعد با کمی ورز دادن پف خمیر را بگیرید. اکنون چانه های کوچکی از خمیر بردارید و با کف دست صاف کنید و آن را قالب گرد بزنید و وسط آن را با قالب کوچکی بردارید (می توانید از قالب دونات استفاده کنید).

کف یک سینی را چرب کنید و دونات ها را داخل آن بچینید و روی آن ها را با حوله بپوشانید، حدود 5 دقیقه به آن ها استراحت بدهید سپس به آرامی آن ها را بردارید و داخل روغن داغ و فراوان سرخ کنید.

زمانی که یک طرف دونات طلایی شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم نیمه سرخ شود و بعد دوباره برگردانید تا کاملا طلایی شوند.

بعد از سرخ شدن آن ها را روی دستمال آشپزخانه قرار بدهید تا روغن اضافی آن ها برود. بعد به سلیقه ی خود آن را تزیین کنید. ( با شکلات یا پودر قند و … )

%name طرز تهیه ی دونات شکلاتی

دستور دونات شکلاتی

نکته برای تهیه دونات شکلاتی:

روشی که برای سرخ کردن در دو مرحله گفته شد باعث می شود که دونات ها بیشتر پف کنند و کامل مغز پخت شوند.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه خيارشور

 برای قالب زدن دونات ها می توانید از دهانه ی لیوان و درب بطری نوشابه استفاده کنید.

 برای سرخ کردن دونات ها از تابه ای کوچک استفاده کنید تا روغن کمتری مصرف کنید.

 دقت کنید حتما از آرد و خمیرمایه ی مرغوب استفاده کنید.

 برای طرز تهیه دونات یا پیراشکی شکلاتی می توانید چند قاشق پودر کاکائو را با آرد آن مخلوط کنید.

 آرد باید 2-3 بار الک شود.

 تخم مرغ ها باید حتما به دمای محیط رسید باشند هرگز تخم مرغ را بلافاصله از یخچال خارج نکنید و از آن برای تهیه ی کیک و شیرینی استفاده کنید.

%name طرز تهیه ی دونات شکلاتی

آموزش دونات شکلاتی

مواد لازم برای تزئین روی دونات:

 شکلات کاکائویی  100 گرم
 شکلات شیری  50 گرم
 ترافل به مقدار لازم
 پودر گردو یا پسته  به مقدار لازم

طرز تهیه شکلات برای دونات شکلاتی :

شکلات کاکائویی و شکلات شیری را به روش بن ماری ذوب کنید و روی دونات ها بریزید و در آخر با ترافل و پودر گردو و پسته آن ها را تزیین کنید.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

روش های متفاوت برای تهیه ی شیرینی اشکی

[ad_1] طرز درست کردن شیرینی اشکی طرز تهیه شیرینی اشکی شیرینی اشکی یکی از شیرینی …